Van 19 tot en met 23 juni 2017 werd voor de allereerste keer de Bucketlist Challenge Alpencols gereden. In het gezelschap van Nederlands allerbeste wielrenner Joop Zoetemelk, Rob Harmeling en Dave Andriese trokken we over wereldberoemde Alpencols, verkenden we alvast een deel van de route van de Koninginnenrit van de Tour van 2017 en genoten 's avonds van de geweldige verhalen en anekdotes van Joop, Rob en Dave. De Bucketlist Challenge Alpencols was een groot succes en zal in 2018 ook weer plaatsvinden.

Volg ons op de Facebookpagina, kijk na de zomer (medio september) weer op deze website of stuur ons een e-mail om op de hoogte te blijven van de nieuwe data. We kijken er naar uit dat jij er (weer) bij bent!

Bucketlist Challenge Special Puy Saint Vincent Joop Zoetemelk

Wat is inclusief?

Dé fietsvakantiebeleving met Joop Zoetemelk, Rob Harmeling en Dave Andriese.

Statistieken

Het programma

Letop: dit is het programma van 2017. Het volledige programma van 2018 kun je medio september op deze website vinden!

Maandag 19 juni: reisdag

Maandag 19 juni: reisdag

De eerste avond serveren we rond 19.00 uur een verrassend 3-gangendiner in ons mountainrestaurant of op ons zonnige terras.

Dinsdag 20 juni: Rondrit Italië & Avondprogramma van Rob Harmeling & Dave Andriese

Dinsdag 20 juni: Rondrit Italië & Avondprogramma van Rob Harmeling & Dave Andriese

De etappe van vandaag zal tot de verbeelding spreken. Via de Col du Montgenèvre fiets je Italië binnen, om vervolgens via een prachtige (en steile) klim de Col d’Echelle op te fietsen. Waarna je via de schitterende Vallée de la Clarée weer terug fietst naar Briançon. Ergens tijdens deze etappe verrassen we je met een lunch op locatie. Na het diner geniet je van de verhalen van Rob en Dave over alle facetten van het wielrennen en hun jarenlange ervaring in deze sport.

Woensdag 21 juni: Verkenning Verkenning Koninginnenrit Tour de France 2017

Woensdag 21 juni: Verkenning Verkenning Koninginnenrit Tour de France 2017

Op donderdag 20 juli 2017 wordt de 18e etappe van de Tour de France in onze achtertuin verreden. Deze is 178 kilometer lang en gaat van Briançon naar de top van de Col d'Izoard. Deze laatste bergetappe heeft een vlakke aanloop en een slot met twee zware beklimmingen. Wij gaan wij een deel van deze route verkennen waaronder uiteraard de mythische Col d'Izoard!

Donderdag 22 juni: Rondrit Galibier & Granon samen met Joop Zoetemelk

Donderdag 22 juni: Rondrit Galibier & Granon samen met Joop Zoetemelk

Ook vandaag staat er weer een fantastische tocht op het programma. We rijden door het 2e thuisgebied van Nederlands allerbeste wielrenner Joop Zoetemelk. Hij zal vandaag met ons meefietsen om er met elkaar een hele toffe dag van te maken! Deze dag wordt professioneel vastgelegd door een fotograaf en filmploeg.

Vrijdag 23 juni: reisdag

Vrijdag 23 juni: reisdag

Met een hoofd vol indrukken en vermoeide, maar tevreden fietsbenen geniet je voor de laatste keer van het ontbijtbuffet van het hotel om daarna weer terug te rijden naar Nederland. Of ... je blijft voor slechts €200 nog een weekend om een paar dagen zelfstandig (met je fietsvrienden) te fietsen?

 

Begeleiding

Een bijzonder gezelschap

Joop Zoetemelk

Joop Zoetemelk

Joop Zoetemelk behoeft bij liefhebbers van de wielersport natuurlijk geen introductie. De beste atleet uit ’s Neerlands wielergeschiedenis werd gehuldigd als winnaar van de Tour de France, het Wereldkampioenschap, de Amstel Gold Race, de Ronde van Spanje, Tirreno Adriatico en een grote reeks andere koersen. Joop kent het berggebied rond Puy Saint Vincent als zijn broekzak; in zijn actieve loopbaan als renner was dit zijn trainingsterrein. Elke col en alle routes rijdt hij met zijn ogen dicht. Bovendien heeft Joop al jarenlang zijn buitenverblijf in de Zuid-Franse Alpen en gaat hij nog steeds dikwijls jagen in deze omgeving.

Rob Harmeling

Rob Harmeling

De sympathieke Tukker Rob Harmeling won voor de legendarische TVM-ploeg de etappe naar Bordeaux in de Tour van 1992. Het is een onvergetelijk moment in Harmelings wielercarrière. De laatste jaren raakte Harmeling vooral bekend als tafelgast van De Avondetappe. Het tv-programma waar hij ook dit jaar weer samen met Dione de Graaff aan tafel zal zitten tijdens de Tour de France. Met zijn bezielende en vaak emotionele betrokkenheid is Harmeling een opmerkelijk figuur. Als geen ander weet Rob tijdens wielerclinics en toertochten essentiële zaken over te brengen uit de fietstechniek. Belangrijke beginselen in het sturen en remmen, houding, ademhaling, keuze van het juiste verzet en ook de mentale weerbaarheid op de fiets. Rob Harmeling zal de deelnemers aan de BucketlistChallenge fietstechnieken bijbrengen waarmee een ieder op slag beter van zal gaan rijden en waarvan de komende dagen en de rest van je fietsende leven profijt van zult hebben.

Dave Andriese

Dave Andriese

Dave Andriese koerste in zijn tienerjaren met renners als Boogerd en Van Bon, maar koos daarna liever voor een carrière in de popmuziek. De liefde voor het wielrennen raakte hij echter nooit echt kwijt. Nu is hij directeur van De Ronde van Katendrecht. Andriese is ook producent van wielertheatershow 'De Muur On Tour', een voorstelling met wielervedetten, theatrale acts en schrijvers en dichters met liefde voor het koersen. Vanuit zijn passie voor de wielersport heeft hij het intiatief genomen om deze unieke wielerweek met Joop Zoetemelk en Rob Harmeling te organiseren. Dave organiseert deze week in samenwerking met Mountainhotel Saint Roch waar een enthousiast en sportief Nederlands team klaar staat om iedereen van alle gemakken te voorzien en al jaren bekend zijn met het organiseren van wielerweken en natuurlijk de Bucketlist Challenge ©.

Yvonne & Valentijn van der Valk & TEAM ZEROCINQ

Yvonne & Valentijn van der Valk & TEAM ZEROCINQ

Na een fietsreis van Nederland naar Thailand besloten Yvonne en Valentijn van der Valk een fietshotel te beginnen in het mekka voor fietsers. Met een team van Franse en Nederlandse fietsers en bergliefhebbers runnen ze deze plek sinds 2013 met veel enthousiasme. Onder de naam ZeroCinq worden naast deze bijzondere week diverse wielerweken georganiseerd en natuurlijk de Bucketlist Challenge©.

We hebben 12 beklimmingen geselecteerd die je absoluut gedaan moet hebben!
Een aantal van de meest legendarische cols uit de Tour de France en de Giro d’Italia. Maar ook een paar “pareltjes voor insiders”, minder bekend bij het grote publiek maar zeer de moeite waard.

Na een fietsreis van Nederland naar Thailand besloten Yvonne en Valentijn van der Valk een fietshotel te beginnen in het mekka voor fietsers. Met een team van Franse en Nederlandse fietsers en bergliefhebbers runnen ze deze plek sinds 2013 met veel enthousiasme.

Onder de naam ZeroCinq organiseren ze diverse sportieve (fiets)arrangementen.

F.A.Q.

Waar ligt Puy Saint Vincent?

Puy Saint Vincent ligt in een klein departement dat valt binnen de regio Provence-Alpes Cote d’Azûr in Frankrijk. De Hautes-Alpes profiteert mee van het zonnige mediterrane klimaat vanuit de Cote d’Azûr met maar liefst 300 dagen zon per jaar, maar is wel degelijk een berggebied met wild-waterrivieren, smalle dalen en kloven, hoge toppen en gletsjers. Het is dunbevolkt en van oudsher één van de armste departementen van Frankrijk. Joop Zoetemelk kent het berggebied rond Puy Saint Vincent als zijn broekzak; in zijn actieve loopbaan als renner was dit zijn trainingsterrein. Elke col en alle routes rijdt hij met zijn ogen dicht.

 
Waar verblijven we?

in mountainhotel Saint Roch, een 3-sterrenhotel dat van alle gemakken is voorzien. Dit hotel is niet als de meeste hotels. Wie wel eens de bergen in trekt kent waarschijnlijk het gevoel van gelijkheid tussen mensen, van samenhorigheid, van de schoonheid van de natuur, van de blijheid van een lekkere maaltijd, van het pure, haast simpele geluk dat je overvalt als je terugkijkt op een mooi fietsavontuur terwijl je in de vlammen van een vuurtje tuurt of voor je uit staart naar de bergtoppen in de verte. Dat is wat je zult beleven als je te gast bent in Mountainhotel Saint Roch.

Explore the mountains. Meet friends. Feel at home. Dát is de uitstraling van Hotel Saint Roch.


Wanneer is de Bucketlist Challenge Alpencols?

Van 19 tot en met 23 juni 2017 werd voor de allereerste keer de Bucketlist Challenge Alpencols gereden. Medio september 2018 maken we op de Facebookpagina en deze website de data bekend voor 2018. Je kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen om op de hoogte te blijven!


Wat maakt de Bucketlist Challenge Alpencols uniek?

**Onderstaande tekst geeft je een goed idee van de 1e editie. Medio september maken we bekend hoe deze special er in 2018 uit gaan zien**

Tijdens deze dagen beklim je samen met Joop Zoetemelk zijn favoriete col (de Granon!) in de Zuid Franse Alpen. Je kunt Rob Harmeling het fietshemd van zijn lijf vragen voor de beste fietstips. En dat alles in een ontspannen ambiance, tussen de mooiste cols van onze achtertuin.

Wij, een enthousiast team van ZeroCinq, fietsen mee en zorgen ervoor dat jij deze dagen van alle gemakken bent voorzien. Ook verkennen we een deel van de Koninginnenrit van de Tour de France van 2017 (inclusief de Col d’IZoard!). Je geniet van een volpension verblijf in Mountainhotel Saint Roch en drie schitterende fietsroutes met volgwagen én elke dag lunchen we op een bijzondere plek!


Kan ik eerder komen of langer blijven?

Jij hebt er zin in. Gaaf! Je kunt i.c.m. de Bucketlist-Challenge Alpencols het wekeend vooraf óf achteraf erbij boeken voor slechts €200. Met onze gps routes kun je zelfstandig op pad. Wij verzorgen het ontbijt en diner voor jou net als de andere dagen. Als je dit wil, kun je dit aangeven op het boekingsformulier.


Wat moet ik zelf regelen?

Je regelt zelf je vervoer van en naar Puy Saint Vincent. Daarnaast zorg je ervoor dat je fit genoeg bent om drie dagen, elke dag, zo’n 100 km met 2000 hoogtemeters te fietsen. Verder verzorgen wij het verblijf op basis van volpension en drie schitterende fietsroutes met begeleiding.


Ik wil graag een éénpersoonskamer, kan dat?

Ja dat kan. De kosten van de Bucketlist Challenge worden dan €995


Wat is het fietstempo van deze week?

We gaan in verschillende niveau groepen fietsen, zodat iedere deelnemer zich uitgedaagd voelt naar zijn of haar kunnen. Zorg er wel voor dat je goed getraind bent zodat de afstanden geen probleem zijn en je daardoor optimaal van de tochten kunt genieten.


Wat is de Bucketlist Challenge?

De Bucketlist Challenge © zijn 12 beklimmingen in de Zuidalpen. Tijdens deze drie dagen fiets je de highlights van de Bucketlist Challenge.

Lees meer over de Bucketlist Challenge op: www.bucketlist-challenge.com.

Boeken

Reserveer nu dit unieke wielerarrangement!

Wat leuk dat je wilt boeken! Het is nu helaas nog niet mogelijk om je boeking door te geven. Medio september 2017 maken we op deze website de data bekend voor 2018 en dan kun je natuurlijk ook direct je plek reserveren!

Wat is inclusief?

Volledig verzorgd

Bucketlist Challenge Alpencols biedt jou de ultieme fietsvakantiebeleving met volledige ontzorging. Het wielerarrangement ziet er als volgt uit:

 • 4 nachten in een comfortabele kamer
 • 4x uitgebreid ontbijt buffet
 • 4x 3-gangen diner
 • 3x lunch op bijzondere plek tijdens de fietstocht
 • Fietstransport
 • Volgwagen
 • Mechanicien voor hulp bij fietsgebreken
 • Drie schitterende fietsroutes met begeleiding waarvan één dag met Joop Zoetemelk
 • Wellness (sauna, jacuzzi, badjas)
 • Wifi

Kosten & Betaling

Kosten

 • € 595 voor een 3-persoonskamer
 • € 695 voor een 2-persoonskamer
 • € 995 voor een 1-persoonskamer

Je kunt optioneel een weekend eerder óf later erbij boeken voor slechts €200

Betaling

Hotel Saint Roch zal de inschrijving binnen twee werkdagen bevestigen. Het aanbetalingsbedrag is €200. Deze moet binnen 14 dagen na factuurdatum worden voldaan. De factuur voor het resterende bedrag wordt half mei verstuurd en moet uiterlijk 1 juni 2018 zijn voldaan.

Annuleren

Een inschrijving voor de Bucketlist Challenge Alpencols kan per e-mail of aangetekend schrijven worden geannuleerd. De datum van verzending van de e-mail zal als annuleringsdatum gelden als de leesbevestiging binnen 7 dagen daarop verstuurd is. De datum van poststempel geldt ook als annuleringsdatum.

Bij annulering wordt de aanbetaling niet teruggestort. Vanaf 2 maanden voor aanvang van de reis ben je vervolgens de volgende percentages verschuldigd in geval van annuleren (je kunt je overigens prima verzekeren bij een verzekeraar tegen deze kosten!)

 • Restitutie bij directe (d.w.z. binnen 24 uur) annulering: 100% van het totaalbedrag
 • Restitutie tot 2 maanden voor aanvang van de Bucketlist Challenge Alpencols: Niets.
 • Restitutie tot zes weken voor aanvang van de Bucketlist Challenge Alpencols: 50% van het totaalbedrag
 • Restitutie tot vier weken voor aanvang van de Bucketlist Challenge Alpencols: 25% van het totaalbedrag
 • Restitutie tot twee weken voor aanvang van de Bucketlist Challenge Alpencols: 15% van het totaalbedrag
 • Restitutie tot één week voor aanvang van de Bucketlist Challenge Alpencols: 10% van het totaalbedrag
 • Restitutie in de laatste week voor aanvang van de Bucketlist Challenge Alpencols of bij niet verschijnen op de reis: 0% van het totaalbedrag

Heb je een vraag?

Name: Bucketlist Challenge Alpencols