Van 2 t/m 9 juni 2018 organiseren wij de AlpeLune Cyclo Week. Het wordt een geweldige week wielrennen over de rustige wegen van de Hautes-Alpes!

 • Lekker veel fietsen in een zon-zeker gebied 😉
 • Gezelligheid met gelijkgestemden
 • Support van volgwagen 
 • En nog veel meer verrassende extra's!

Lijkt jou dat wat? Ga dan mee met deze goed verzorgde fietsreis. Leuk als je meegaat!

Schrijf je snel in en ontvang *gratis* het Bucketlist Challenge wielershirt t.w.v. €65 >>

Unieke fietsweek!

Een geweldige week fietsen door de Hautes-Alpes!

Tijdens de AlpeLune Cyclo Week gaan we alle etappes aftikken van de Cyclo Sport Edition van de Bucketlist Challenge!

Het wielerarrangement ziet er als volgt uit

 • 7 nachten in een comfortabele kamer
 • 7x uitgebreid ontbijt buffet
 • 7x 3-gangen diner
 • 2x uitgebreide lunch op bijzondere plek tijdens de fietstocht
 • Elke avond voorbeschouwing van de tocht van morgen in onze gezellige huiskamer
 • Worskhop 'Een sportief leven in de bergen' door Vincent en Ilonka van Chalet AlpeLune
 • Volgwagen tijdens de lange fietsritten
 • Gratis wifi in en om het chalet
 • Gratis parkeergelegenheid
 • Wellness (sauna, jacuzzi, handdoek), wasservice en sportmassage tegen kleine betaling
 • Bij boeken vóór 1 maart: GRATIS Bucketlist Challenge wielershirt t.w.v. €65
De week kost €645 (direct boeken kan hier)


Heb jij je benen al eens getest op de Col du Galibier 

Het programma
 • Zaterdag 2 juni: Reisdag
 • Zondag 3 juni: Drie Valleientocht vanuit Puy Saint Vincent  (60km / 1870hm)
 • Maandag 4 juni: Col l'Echelle en Montgenèvre vanuit Briancon  (68km / 1190hm)
 • Dinsdag 5 juni: Col d'Izoard vanuit Puy Saint Vincent (100km / 2200 hm)
 • Woensdag 6 juni: Rustdag óf een prachtige, relatief vlakke, tour door de Vallei van 40 tot 100 km
 • Donderdag 7 juni: Col de Vars en Col de la Bonnette en Col de Vars vanuit Vars Les Claux (98km / 2770 hm)
 • Vrijdag 8 juni: Col du Galiber van twee kanten vanuit Monetier-les-Bains (80km / 2390hm)
 • Zaterdag 9 juni: Reisdag

Totaal: 406km / 10.420 meters klimmen (excl. woensdag).

We genieten in deze regio van 300 dagen zon per jaar, maar indien nodig kan programma kan aangepast worden om jullie elke dag de mooiste tocht te geven bij de weersomstandigheden. Als er iets verandert houden we jullie daar uiteraard van op de hoogte.

Heb je een vraag? Stuur dan even een bericht naar Ilonka en Jantiene.


De laatste kilometer naar het hoogste punt van Col de Vars!

 

Waar is het?

Het authentieke bergdorpje Puy Saint Vincent (1400m) ligt in Zuid Frankrijk. Chalet AlpeLune ligt er nét buiten op 1450 meter hoogte.

De Hautes-Alpes profiteert mee van het mediterrane klimaat vanuit de Cote d’Azûr en kan daardoor op zo’n 300 dagen zon per jaar rekenen! Het is een berggebied met wildwaterrivieren, smalle dalen en kloven, hoge toppen en gletsjers. Het is dunbevolkt en een gebied waar je echt nog midden in de ruige natuur bent.

Natuurschatten

Een groot deel van de Hautes-Alpes bestaat uit de twee bekende natuurgebieden ‘Parc National des Ecrins’ en ‘Parc du Queyras’. Deze unieke natuur herbergt een diversiteit aan zeldzame flora en fauna, bossen, gletsjers en bergtoppen tot wel 4102 meter hoogte (Barre des Ecrins). De mogelijkheden om deze natuurschatten te bekijken zijn onuitputtelijk. We gaan je hier veel van laten zijn tijdens de Bucketlist Challenge cyclo-week!

Verblijf

Bucketlist ChallengeTijdens deze week overnacht je in het luxe Chalet AlpeLune. Je verblijf is volledig verzorgd met een 3-gangen diner en uitgebreid ontbijtbuffet. Chalet AlpeLune staat voor: Persoonlijk, authentiek en toch modern. AlpeLune biedt een thuis in het zonnigste deel van de Franse Alpen voor actieve vakantiegangers!Bucketlist Challenge

Inbegrepen

 • 7x overnachtingen in Chalet AlpeLune of op camping Croque Loisirs
 • 7x een uitgebreid ontbijt met o.a. vers brood, croissants, yoghurt, cruesli, eieren, etc.
 • 7x driegangendiner
 • En verder: gebruik van sauna, jacuzzi, handdoeken, bedlinnen, WiFi en privé-parking

Niet inbegrepen

 • De reis van en naar Puy Saint Vincent. Als je graag wilt carpoolen kun je dit aangeven bij je inschrijving. We zullen je met andere carpoolers in contact brengen.
 • Lunch (vaak zijn we dan aan het fietsen)
 • Snacks voor onderweg en sportvoeding

Kosten

Kies je verblijf

Verblijf in Luxe Chalet AlpeLune kost € 645 op basis van een 2-persoonskamer in Luxe Chalet AlpeLune.
Een 1-persoonskamer is op basis van beschikbaarheid mogelijk tegen een meerprijs. Neem hiervoor contact met ons op.

Je kunt ook op de Bergcamping Croque Loisirs verblijven, dan zijn de kosten € 525 per persoon. De camping ligt op ongeveer 10 minuten wandelen vanaf AlpeLune. Ontbijt, diner en de presentaties vinden allemaal in Chalet AlpeLune plaats en dit is bij de prijs inbegrepen.

Betaling

Chalet AlpeLune zal de inschrijving binnen twee werkdagen bevestigen. Het aanbetalingsbedrag is €200. Deze moet binnen 14 dagen na factuurdatum worden voldaan. De factuur voor het resterende bedrag wordt half mei verstuurd en moet uiterlijk 1 juni 2018 zijn voldaan.

Ik ga mee!

Wat gaaf dat je je gaat inschrijven voor de AlpeLune Cyclo Week! Deze is van 2 t/m 9 juni 2018. We willen je vragen om onderstaande gegevens zorgvuldig in te vullen. Binnen 2 werkdagen krijg je van ons een bevestiging van je aanmelding.

Dan zorgen wij ervoor dat jij en je reisgenoot of genoten bij elkaar op één kamer slapen.

Bij inschrijving vóór 10 maart 2018. De pasvorm valt normaal.

De broek kost €70. De complete set ligt op je kamer van Chalet AlpeLune of bij de receptie van de camping klaar bij aankomst. De broek kun je in Frankrijk contant betalen.

Tijdens de Bucketlist Challenge Alpencols zullen foto's en filmpjes gemaakt worden. Een aantal daarvan willen we gebruiken in onze (online) marketing & promotie en ze worden gedeeld met de mede deelnemers. Je kunt hierboven aangeven dat je hier bezwaar tegen hebt. Dan zullen we ervoor waken dat de foto's waar jij opstaat niet (online) gepubliceerd worden en ook niet gedeeld worden met de mede deelnemers

Een moment geduld aub.

Handig om te weten

Waar ligt Puy Saint Vincent?

Puy Saint Vincent ligt in een klein departement dat valt binnen de regio Provence-Alpes Cote d’Azûr in Frankrijk. De Hautes-Alpes profiteert mee van het zonnige mediterrane klimaat vanuit de Cote d’Azûr met maar liefst 300 dagen zon per jaar, maar is wel degelijk een berggebied met wild-waterrivieren, smalle dalen en kloven, hoge toppen en gletsjers. Het is dunbevolkt en van oudsher één van de armste departementen van Frankrijk. Joop Zoetemelk kent het berggebied rond Puy Saint Vincent als zijn broekzak; in zijn actieve loopbaan als renner was dit zijn trainingsterrein. Elke col en alle routes rijdt hij met zijn ogen dicht.

Waar verblijven we?

Tijdens deze week overnacht je in het luxe Chalet AlpeLune. Je verblijf is volledig verzorgd met een 3-gangen diner en uitgebreid ontbijtbuffet. Chalet AlpeLune staat voor: Persoonlijk, authentiek en toch modern. AlpeLune biedt een thuis in het zonnigste deel van de Franse Alpen voor actieve vakantiegangers! Explore the mountains. Meet friends. Feel at home. Dát is de uitstraling van Chalet AlpeLune.

Wanneer is de AlpeLune Cyclo Week?

Van zaterdag 2 t/m zaterdag  9 juni 2018

Voor wie is de Bucketlist List Challenge?

Deze week is voor iedereen die houdt van een sportieve vakantieweek gecombineerd met veel comfort. Je komt alleen, met je partner of met een groep(je) vrienden. Je hebt zin in een toffe week met een groot groepsgevoel om met elkaar de cols te bedwingen, ieder op zijn/haar niveau. Medio mei / juni 2018 ben je voldoende fit om meerdere dagen 100km met minimaal 1500 hoogtemeters te fietsen.

Wat moet ik zelf regelen?

Je regelt zelf je vervoer van en naar Puy Saint Vincent. Daarnaast zorg je ervoor dat je fit genoeg bent om 7 dagen, elke dag, zo’n 100 km met 1500 hoogtemeters te fietsen. Verder verzorgen wij het verblijf op basis van volpension en drie schitterende fietsroutes met begeleiding.

Ik wil graag een éénpersoonskamer, kan dat?

Zolang deze nog beschikbaar is kan dat met tegen een meerprijs. Als je dit graag wilt, neem dan even contact met ons op.

Wat is het fietstempo van deze week?

We hebben de routes zo samengesteld, zodat iedere deelnemer zich uitgedaagd voelt naar zijn of haar kunnen. Zorg er wel voor dat je goed getraind bent zodat de afstanden geen probleem zijn en je daardoor optimaal van de tochten kunt genieten.

Wat is de Bucketlist Challenge?

De AlpeLune Cyclo Week is geïnspireerd door de Bucketlist Challenge. Dit is een unieke fietsuitdaging in de zonnige Hautes-Alpes van Zuid Frankrijk. Met de Bucketlist Challenge kun je kunt kiezen uit vier verschillende challenges met elk hun eigen buckets om af te vinken. Voor elk wat wils dus!

TIjdens de AlpeLune Cyclo Week fietsen we de Cyclo Sport Edition van de Bucketlist Challenge.

Waar kan ik me inschrijven?

Het boekingsformulier kun je hier vinden. Schrijf je voor 1 maart in? Dan ontvang *gratis* het Bucketlist Challenge wielershirt t.w.v. €65.


Ilonka met het Bucketlist Challenge Wielershirt. Op de linker mouw staan de cols die we gaan bedwingen.

Begeleiding

Een bijzonder gezelschap

Wij zijn een groep Nederlandse wielrenners die in Hautes-Alpes in Zuid Frankrijk zijn gaan wonen. We kennen inmiddels elke col, alle verborgen klimmetjes en de mooiste haarspeltbochten. Met al onze ervaringen hebben we de Bucketlist Challenges samengesteld.

Tijdens de AlpeLune Cyclo Week fietsen wij de hele week met jou mee om je de mooiste plekjes te laten zien en vertellen je 's avonds alle ins & outs over de route-van-morgen.

alpelune-cycloweek-vincent-en-ilonka
Vincent en Ilonka, beheerders van Chalet AlpeLune. Zij weten als geen ander wat een wielrenner nodig heeft!

Heb je een vraag?

Ilonka en Jantiene springen gelijk van de fiets om je vraag snel te beantwoorden :).

alpelune-cycloweek-ilonka-en-jantiene
×