Handig om te weten

Waar ligt Puy Saint Vincent?

Puy Saint Vincent ligt in een klein departement dat valt binnen de regio Provence-Alpes Cote d’Azûr in Frankrijk. De Hautes-Alpes profiteert mee van het zonnige mediterrane klimaat vanuit de Cote d’Azûr met maar liefst 300 dagen zon per jaar, maar is wel degelijk een berggebied met wild-waterrivieren, smalle dalen en kloven, hoge toppen en gletsjers. Het is dunbevolkt en van oudsher één van de armste departementen van Frankrijk. Joop Zoetemelk kent het berggebied rond Puy Saint Vincent als zijn broekzak; in zijn actieve loopbaan als renner was dit zijn trainingsterrein. Elke col en alle routes rijdt hij met zijn ogen dicht.

Waar verblijven we?

Tijdens deze week overnacht je in het luxe Chalet AlpeLune. Je verblijf is volledig verzorgd met een 3-gangen diner en uitgebreid ontbijtbuffet. Chalet AlpeLune staat voor: Persoonlijk, authentiek en toch modern. AlpeLune biedt een thuis in het zonnigste deel van de Franse Alpen voor actieve vakantiegangers! Explore the mountains. Meet friends. Feel at home. Dát is de uitstraling van Chalet AlpeLune.

Wanneer is de AlpeLune Cyclo Week?

Van zaterdag 2 t/m zaterdag  9 juni 2018

Voor wie is de Bucketlist List Challenge?

Deze week is voor iedereen die houdt van een sportieve vakantieweek gecombineerd met veel comfort. Je komt alleen, met je partner of met een groep(je) vrienden. Je hebt zin in een toffe week met een groot groepsgevoel om met elkaar de cols te bedwingen, ieder op zijn/haar niveau. Medio mei / juni 2018 ben je voldoende fit om meerdere dagen 100km met minimaal 1500 hoogtemeters te fietsen.

Wat moet ik zelf regelen?

Je regelt zelf je vervoer van en naar Puy Saint Vincent. Daarnaast zorg je ervoor dat je fit genoeg bent om 7 dagen, elke dag, zo’n 100 km met 1500 hoogtemeters te fietsen. Verder verzorgen wij het verblijf op basis van volpension en drie schitterende fietsroutes met begeleiding.

Ik wil graag een éénpersoonskamer, kan dat?

Zolang deze nog beschikbaar is kan dat met tegen een meerprijs. Als je dit graag wilt, neem dan even contact met ons op.

Wat is het fietstempo van deze week?

We hebben de routes zo samengesteld, zodat iedere deelnemer zich uitgedaagd voelt naar zijn of haar kunnen. Zorg er wel voor dat je goed getraind bent zodat de afstanden geen probleem zijn en je daardoor optimaal van de tochten kunt genieten.

Wat is de Bucketlist Challenge?

De AlpeLune Cyclo Week is geïnspireerd door de Bucketlist Challenge. Dit is een unieke fietsuitdaging in de zonnige Hautes-Alpes van Zuid Frankrijk. Met de Bucketlist Challenge kun je kunt kiezen uit vier verschillende challenges met elk hun eigen buckets om af te vinken. Voor elk wat wils dus!

TIjdens de AlpeLune Cyclo Week fietsen we de Cyclo Sport Edition van de Bucketlist Challenge.

Waar kan ik me inschrijven?

Het boekingsformulier kun je hier vinden. Schrijf je voor 1 maart in? Dan ontvang *gratis* het Bucketlist Challenge wielershirt t.w.v. €65.


Ilonka met het Bucketlist Challenge Wielershirt. Op de linker mouw staan de cols die we gaan bedwingen.

Heb je een vraag?

Ilonka en Jantiene springen gelijk van de fiets om je vraag snel te beantwoorden :).

alpelune-cycloweek-ilonka-en-jantiene
×